leefstijlprogramma_afvallen_schildklier_diabetisch2_inbalanszijn

Voeding het beste medicijn

Voeding het beste medicijn gebruiken je niet als pil om beter te worden. Wanneer je ziek bent en naar de dokter gaat wordt er zelden gevraagd, wat voor voeding je eet. Het eerste wat een dokter zou moeten doen is vragen “wat eet je, wat drink je, hoeveel slaap je en beweeg je”. Het klinkt als een cliché maar wat je als voeding je lichaam geeft, is ook de gezondheid en energie die je van het lichaam terug krijgt. Geef je jou Body snelle suiker, krijg je ook een snelle opleving. Suiker geeft alleen geen langdurige energie dus moet je het op kort termijn weer een suiker boost geven. Geef je het een langzame koolhydraat in combi met gezonde vet heb je langdurige energie  waar je niet van aankomt.

Doktoren & Specialisten zeggen    “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”
Deze eed zweren artsen aan Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde. En daarmee is ongeveer alles gezegd. Want voeding als medicijn voorschrijven, dat gebeurt nog zelden.

Voeding het beste medicijn, wat bedoelen we daarmee

Voeding het beste medicijn bedoelen we dat wat je eet en drinkt de brandstof is voor je body & mind. Vergelijk het maar met een auto. Wanneer je in een benzine-auto diesel gooit loopt hij niet meer. Wij hebben dus reuze geluk dat ons lichaam beter functioneert dan een auto. Wij kunnen ons lichaam jaren verwaarlozen door er (fris)drank, sigaretten, suiker en andere gerelateerde producten in te gooien. Het lichaam blijft maar draaien. Toch is er een moment dat het kleine signalen gaat afgeven. Wij luisteren daar alleen vaak niet naar. Wanneer we vermoeider zijn, hoofdpijn hebben, menstruatie die pijnlijk is, opvliegers, chronisch verkouden, depressief, diabetisch II, te snel of te langzaam werkende schildklier, hoge of lage bloeddruk en de lijst gaat maar door.

Klachten zelf verminderen of zelfs genezen

Het klink raar maar je kan het echt zelf. Waarom vele het nog niet doen is omdat we het niet geleerd hebben. We kunnen onszelf van een heel veel klachten afhelpen en in ieder geval verbeteren. Het lichaam blijft gezond en haalt zijn energie uit gezonde koolhydraten, essentiële en gevarieerde eiwitten, essentiële en gebalanceerde vetzuren als je het via je voeding binnenkrijgt. Dit is de brandstof die je nodig hebt. Nu denk je, “ja maar dat is ongezellig, mijn wijntje en mijn taartje”? Geen nood ook je wijntje en je taartje kun je gewoon blijven eten als je het maar in verhouding doet. Daar scheelt het bij veel mensen aan. De verhoudingen zijn 20% gezond en 80% taartje, wijntje, chipje etc. Maar dat gezellige eten maakt niet de gezelligheid. Gezelligheid maak je zelf en als je daar eten bij nodig hebt dan is dat een aandachtspunt om naar te kunnen kijken. Ik hoor vaak “maar ik eet heel gezond”. Dat zou best kunnen maar wat is de definitie van gezond. Elk lichaam is anders en heeft andere behoefte. Laat daarom goed nakijken en meten wat jou body nodig heeft om zich vitaal en energiek te voelen.

Succes

Afvallen, overgewicht, voeding, dieet, coaching

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Heb je er genoeg van hoe het nu gaat en wil je verandering in je Body, je Mind of je Business, zet dan de eerste stap.

Veranderingen komen wanneer jijzelf veranderd in je mindset en je handelen. Wanneer je jouw dagelijkse routine omgooit en wanneer je in jezelf gaat geloven zal de verandering beginnen.

Wij mensen zijn kudde dieren en hebben veel van onze ouders geleerd. Die weer van hun ouders hebben geleerd enzovoort. We hebben hun gedrag, handelen en denkwijze gekopieerd zonder daarover na te denken. Als puber ben je misschien tegen hun in gegaan maar je zult merken dat er veel gewoontes zijn ingebakken. Dan ga je als jong volwassenen op een bepaalde leeftijd zelfstandig wonen om je leven te gaan leiden (lijden).

Ik bedoel lijden want vele onder ons  hebben het niet makkelijk en klagen daarover aan één stuk door. Maar klagen helpt niet want daarmee veranderd er niks. Wanneer je echte veranderingen wilt gaan meemaken moeten je stoppen met het praten en denken over wat er mis gaat. Geef aandacht, praat en geniet van de dingen die goed gaan. Voor vele is het makkelijker om te zeuren over hun baas, over de klanten, over hun gewicht of over hoe slecht ze hebben geslapen, over hoe vervelend hun partner is of hun chronische pijntjes. Verzin het maar en er kan over geklaagd worden. Door het blijven klagen houd je instant wat er mis is om je heen en zal je dit ook blijven ervaren en voelen.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg doorbreken

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg kan je doorbreken. Je kunt dit met kleine stapjes doen door kleine dingen om je heen te gaan registreren. Kijk om je heen en waardeer het weer. Je kunt nu zeggen “ja, het regent en dan wordt ik nat”.  Maar denk kijk er eens anders naar. Kun je het weer veranderen? Nee dat kun je niet, dus geef geen energie aan iets wat je niet in de hand hebt. Plantjes zijn blij met regen dus jij kunt blij zijn voor die plantjes. Als je dat niet kunt geef je het gewoon geen aandacht aan. Het is een keus om ergens aandacht aan te geven. Zoek iets waar jij blij van wordt en geeft dat aandacht. Geniet ervan. Deze acties zijn goed voor je Mind en dan automatisch ook voor je Body. Je lichaam reageert namelijk op de gevoelens die jij denkt en voelt. Zolang je nog niet blij voelt, kun je jouw gevoelens manipuleren.  Zoek naar gedachtes, muziek, omgeving, mensen waar je wel blij van wordt. Je kunt dan in die energie meegaan en over nemen, dan wordt jij ook blij.

Kies waar je aandacht aan geeft.

Succes