Afvallen, overgewicht, voeding, dieet, coaching

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Heb je er genoeg van hoe het nu gaat en wil je verandering in je Body, je Mind of je Business, zet dan de eerste stap.

Veranderingen komen wanneer jijzelf veranderd in je mindset en je handelen. Wanneer je jouw dagelijkse routine omgooit en wanneer je in jezelf gaat geloven zal de verandering beginnen.

Wij mensen zijn kudde dieren en hebben veel van onze ouders geleerd. Die weer van hun ouders hebben geleerd enzovoort. We hebben hun gedrag, handelen en denkwijze gekopieerd zonder daarover na te denken. Als puber ben je misschien tegen hun in gegaan maar je zult merken dat er veel gewoontes zijn ingebakken. Dan ga je als jong volwassenen op een bepaalde leeftijd zelfstandig wonen om je leven te gaan leiden (lijden).

Ik bedoel lijden want vele onder ons  hebben het niet makkelijk en klagen daarover aan één stuk door. Maar klagen helpt niet want daarmee veranderd er niks. Wanneer je echte veranderingen wilt gaan meemaken moeten je stoppen met het praten en denken over wat er mis gaat. Geef aandacht, praat en geniet van de dingen die goed gaan. Voor vele is het makkelijker om te zeuren over hun baas, over de klanten, over hun gewicht of over hoe slecht ze hebben geslapen, over hoe vervelend hun partner is of hun chronische pijntjes. Verzin het maar en er kan over geklaagd worden. Door het blijven klagen houd je instant wat er mis is om je heen en zal je dit ook blijven ervaren en voelen.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg doorbreken

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg kan je doorbreken. Je kunt dit met kleine stapjes doen door kleine dingen om je heen te gaan registreren. Kijk om je heen en waardeer het weer. Je kunt nu zeggen “ja, het regent en dan wordt ik nat”.  Maar denk kijk er eens anders naar. Kun je het weer veranderen? Nee dat kun je niet, dus geef geen energie aan iets wat je niet in de hand hebt. Plantjes zijn blij met regen dus jij kunt blij zijn voor die plantjes. Als je dat niet kunt geef je het gewoon geen aandacht aan. Het is een keus om ergens aandacht aan te geven. Zoek iets waar jij blij van wordt en geeft dat aandacht. Geniet ervan. Deze acties zijn goed voor je Mind en dan automatisch ook voor je Body. Je lichaam reageert namelijk op de gevoelens die jij denkt en voelt. Zolang je nog niet blij voelt, kun je jouw gevoelens manipuleren.  Zoek naar gedachtes, muziek, omgeving, mensen waar je wel blij van wordt. Je kunt dan in die energie meegaan en over nemen, dan wordt jij ook blij.

Kies waar je aandacht aan geeft.

Succes

 

Comments are closed.