leefstijlprogramma_afvallen_schildklier_diabetisch2_inbalanszijn

Voeding het beste medicijn

Voeding het beste medicijn gebruiken je niet als pil om beter te worden. Wanneer je ziek bent en naar de dokter gaat wordt er zelden gevraagd, wat voor voeding je eet. Het eerste wat een dokter zou moeten doen is vragen “wat eet je, wat drink je, hoeveel slaap je en beweeg je”. Het klinkt als een cliché maar wat je als voeding je lichaam geeft, is ook de gezondheid en energie die je van het lichaam terug krijgt. Geef je jou Body snelle suiker, krijg je ook een snelle opleving. Suiker geeft alleen geen langdurige energie dus moet je het op kort termijn weer een suiker boost geven. Geef je het een langzame koolhydraat in combi met gezonde vet heb je langdurige energie  waar je niet van aankomt.

Doktoren & Specialisten zeggen    “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”
Deze eed zweren artsen aan Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde. En daarmee is ongeveer alles gezegd. Want voeding als medicijn voorschrijven, dat gebeurt nog zelden.

Voeding het beste medicijn, wat bedoelen we daarmee

Voeding het beste medicijn bedoelen we dat wat je eet en drinkt de brandstof is voor je body & mind. Vergelijk het maar met een auto. Wanneer je in een benzine-auto diesel gooit loopt hij niet meer. Wij hebben dus reuze geluk dat ons lichaam beter functioneert dan een auto. Wij kunnen ons lichaam jaren verwaarlozen door er (fris)drank, sigaretten, suiker en andere gerelateerde producten in te gooien. Het lichaam blijft maar draaien. Toch is er een moment dat het kleine signalen gaat afgeven. Wij luisteren daar alleen vaak niet naar. Wanneer we vermoeider zijn, hoofdpijn hebben, menstruatie die pijnlijk is, opvliegers, chronisch verkouden, depressief, diabetisch II, te snel of te langzaam werkende schildklier, hoge of lage bloeddruk en de lijst gaat maar door.

Klachten zelf verminderen of zelfs genezen

Het klink raar maar je kan het echt zelf. Waarom vele het nog niet doen is omdat we het niet geleerd hebben. We kunnen onszelf van een heel veel klachten afhelpen en in ieder geval verbeteren. Het lichaam blijft gezond en haalt zijn energie uit gezonde koolhydraten, essentiële en gevarieerde eiwitten, essentiële en gebalanceerde vetzuren als je het via je voeding binnenkrijgt. Dit is de brandstof die je nodig hebt. Nu denk je, “ja maar dat is ongezellig, mijn wijntje en mijn taartje”? Geen nood ook je wijntje en je taartje kun je gewoon blijven eten als je het maar in verhouding doet. Daar scheelt het bij veel mensen aan. De verhoudingen zijn 20% gezond en 80% taartje, wijntje, chipje etc. Maar dat gezellige eten maakt niet de gezelligheid. Gezelligheid maak je zelf en als je daar eten bij nodig hebt dan is dat een aandachtspunt om naar te kunnen kijken. Ik hoor vaak “maar ik eet heel gezond”. Dat zou best kunnen maar wat is de definitie van gezond. Elk lichaam is anders en heeft andere behoefte. Laat daarom goed nakijken en meten wat jou body nodig heeft om zich vitaal en energiek te voelen.

Succes

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *