Inzicht “De Echo”

“Een vader loopt mijn dochtertje over een bergpad. Plotseling struikelt het meisje. Ze voelt een stekende pijn in haar enkel en roept: “Auhhhh”. Verrast hoort ze een stem vanuit de bergen terugroepen: “Auhhhh”. Het meisje is verbaasd en roept: “Wie hoor ik daar?”. Het enige antwoord dat zij krijgt is: “Wie hoor ik daar?”. Het meisje wordt boos en roept kwaad: “Lafaard! De stem reageert onmiddellijk: “Lafaard!”.  

De Echo  

Het meisje kijkt haar vader aan. “Wat gebeurt hier?”, vraagt ze. Haar vader antwoordt: “Let goed op!” en roept: “Ik bewonder jou!”. De stem antwoordt: “Ik bewonder jou!” en roept hij: “Jij bent prachtig!”. De stem bevestigt dit direct: “Jij bent prachtig!”.  

De vader gaat naast zijn dochter zitten en zegt: “We noemen dit een echo en in die echo zit het geheim van het leven. Het leven geeft je terug wat jij geeft. Het leven is als een spiegel. Als je meer liefde wilt, geef dan meer liefde. Wil je dat de mensen begripvol en respectvol met elkaar omgaan? Geef ze dan begrip en respect. Dit gaat op voor alles wat je onderneemt. Wat je geeft wordt weerspiegeld in wat je van het leven terugkrijgt.” Het meisje hinkelt naast haar vader de berg af. Ze zal deze bergwandeling niet meer vergeten.  

  (Bron ‘Verhalen uit de onderstroom)