Voedingssupplement 3Care Excellent

Door dagelijks gezonde voeding te eten kan het zijn dat je niet de aanbevolen dagelijksse hoeveelheid (ADH) aan voedingsstoffen binnen krijgt. Als je gezond eet kan je alsnog een tekort oplopen. Dit hoeft niet door jouw voedingskeuze te komen maar doordat er nu minder voedingsstoffen in ons voedsel zit als in vroegere jaren.

Dit komt onder andere omdat veel landbouwmethoden zijn veranderd. Dat er veel voorverpakt kant en klaar (zogeheten gezonde) maaltijden worden aangeboden. Fast food heeft zijn opmars gemaakt en voorverpakte gewassen groenten en andere voorverpakte producten. 

Volgens de Orthomoleculaire begrippen is de ADH al aan de lage kant. Daarnaast zijn onze leefgewoonten ook veranderd. Vroeger hadden we geen social media. Toen ging je nog bij elkaar op bezoek en speelde kinderen nog buiten. Tegenwoordig is het stress niveau van jong en oud vele malen hoger wat zorgt voor een aanslag op je lichaam. Buiten stress is voor de meeste mensen hun leefomgeving vervuilder dan vroeger wat de behoefte aan deze voedingsstoffen juist doet toenemen.

Wanneer je denkt, ik eet gezond, sport en ga optijd naar bed wil niet zeggen dat je ook daadwerkelijk alle voedingstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

Een aanvulling met een multi-vitamine is de laatste jaren niet alleen heel gewoon geworden, het is zelfs essentieel voor het functioneren van je lichaam. Vooral kinderen in de groei, sporters, zwangere vrouwen, zieken, ouderen en mensen met een stressvol leven hebben baat bij deze ondersteuning. 3Care is dan ook van mening dat suppleren met het juiste supplement essentieel is voor een goede gezondheid.

Goede dagelijkse suppletie voldoet aan een aantal essentiële voorwaarden: 
• Een breed scala aan vitaminen, mineralen, amino- en vetzuren en extra ingrediënten voor optimale dagelijkse bescherming. 
• Zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en een degelijke wetenschappelijke onderbouwing.

Natuurlijke zee mineralen 
We zijn trots op het feit dat 3Care suppletie een aantal mineralen heeft vervangen door een unieke variant, afkomstig van de rode alg (Lithothamnium calcareum). Deze komt slechts voor op 3 plaatsen in de wereld en 3Care maakt gebruik van de alg die wordt geoogst op (west) IJsland. Tijdens de groei absorbeert deze alg vele zeemineralen, waardoor deze zeeplant 20 keer rijker aan mineralen is in vergelijk met vegetatie aangetroffen op land. De verkalkte resten van deze rode alg worden geoogst, gewassen, gedroogd en gestandaardiseerd op de hoeveelheid natuurlijke calcium en magnesium. Natuurlijke zeemineralen hebben een andere structuur dan landmineralen. Ze worden gekenmerkt door een open structuur, waardoor ze beter worden opgenomen en zorgen voor grotere gezondheidseffecten.

Breed complex B-vitaminen 
Vitamine B is een verzamelnaam voor acht in water oplosbare vitaminen die belangrijke rollen spelen in de cellulaire stofwisseling. Lang geleden werd gedacht dat vitamine B één verbinding was. Later onderzoek wees uit dat het verschillende stoffen zijn die vaak gezamenlijk voorkomen in voedsel. In bewerkte voedingsmiddelen is een groot deel van het vitamine B-complex vernietigd door raffinage. Bij inname van teveel geraffineerd meel en suiker, krijgt men te weinig vitamine B binnen. Stress, roken en alcoholconsumptie berooft het lichaam eveneens van B-vitaminen. Dit zijn onder andere redenen waarom mensen tegenwoordig een groot tekort hebben aan vitaminen en dan voornamelijk uit de B-groep. Hoewel bepaalde B-vitaminen elkaar overlappen, bezitten ze allemaal verschillende eigenschappen en kunnen ze elkaar niet vervangen, maar tezamen versterken ze elkaar juist. Aangezien ze allemaal in water oplosbaar zijn, zullen overschotten in het lichaam nauwelijks voorkomen.

Uniek aminozuren-complex
Eiwitten (proteïnen) zijn essentieel voor het menselijk lichaam. Het voorziet het lichaam van de noodzakelijke bouwstoffen en zorgt voor behoud van (bot)weefsel en spieren. Omdat eiwitten dagelijks moeten worden aangevuld is een adequate inname van gevarieerde eiwitten heel belangrijk voor het beschermen van de gezondheid en ondervoeding te voorkomen. Er zijn multi preparaten die aminozuren bevatten, maar 3Care Excellent bevat alle essentiële- en niet–essentiële aminozuren in de natuurlijke (L-)vorm, welke zorgt voor een goede biologische beschikbaarheid. Dit propriëtaire 3Care mengsel ondersteunt het lichaam bij dagelijkse inspanning, behoud van bot- en spiermassa, herstel bij ziekte en geestelijke alertheid.

Bio Salmon Fresh; biologisch ongeraffineerde visolie 
De laatste jaren is er veel aandacht voor de kwaliteit van omega-3 visolie. Aanvankelijk was deze kritiek gericht op kwesties zoals dioxines, PCB’s en zware metalen. Door nieuwe normen en procedures voor de raffinage van visolie en implementatie van strikte overheidsregels komen dergelijke verontreinigingen steeds minder voor. Echter blijken deze zware raffinagemethoden schadelijk voor de structuur van de omega-3. Het blijkt ook dat omega-3 vetzuren bij het eten van verse vis sneller worden opgenomen dan bij het innemen van de geraffineerde olie in capsules. Vissen uit koude wateren rond de Noordkaap hebben van nature een hoog gehalte en unieke verhouding aan vetzuren. Deze worden verdeeld in enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA’s) en meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA’s). Naast omega 3 bevat de zalmolie ook omega 6, 9 en andere omega’s in een natuurlijke verhouding. Bio Salmon Fresh bevat visolie uit verse zalm, welke geproduceerd is vanuit levende vis in een capsule binnen 72 minuten. Door de natuurlijke samenstelling is er sprake van een hoge biologische beschikbaarheid en worden er optimale gezondheidseffecten gerealiseerd.

Wat zit er in de Voedingssuppletie

Een breed scala aan vitaminen, mineralen, amino- en vetzuren en extra ingrediënten voor optimale dagelijkse bescherming.
Inhoud Suppletie:
500 µg Vitamine A (bètacaroteen) 63 %
3,3 mg Vitamine B1 (thiaminemononitraat) 300 %
4,2 mg Vitamine B2 (riboflavine) 300 %
20 mg Vitamine B3 (nicotinamide) 125 %
10 mg Vitamine B5 (d-calciumpantothenaat) 167 %
4,2 mg Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 300 %
150 µg Biotine 300 %
300 µg Foliumzuur (pteroylmonoglutaminezuur) 150 %
7,5 µg Vitamine B12 (cyanocobalamine) 300 %
120 mg Vitamine C (ascorbaten) 150 %
10 µg Vitamine D3 (cholecalciferol) 200 %
12 mg Vitamine E (d-α-tocoferylacetaat) 100 %
0,3 mg Borium (natriumboraat) **
125 mg Calcium (ascorbaat, Lithothamnion sp. extract) 16 %
50 µg Chroom (picolinaat) 125 %
5 mg IJzer (fumaraat) 36 %
150 µg Jodium (kaliumjodaat, kelp extract) 100 %
25 mg Kalium (chloride, gluconaat) 1 %
700 µg Koper (gluconaat) 70 %
250 mg Magnesium (ascorbaat, Lithothamnion sp.
extract,zeewater) 67 %
1 mg Mangaan (citraat, gluconaat) 50 %
55 µg Selenium (methionine) 100 %
15 mg Zink (ascorbaat, citraat) 150 %
6 mg Bètacaroteen **
2 mg Bioflavonoïden **
250 µg Coenzym Q10 (ubidecarenon) **
10 µg Catalase **
10 µg Super-Oxide-Dismutase **
20 mg Taurine **
200 mg Propriëtair aminozurencomplex met
erwteneiwit, met: **
L-Alanine, L-Arginine, L-Asparagine, LCysteïne,
L-Glutamine, L-Glycine, L-Histidine, L-Isoleucine,
L-Leucine, L-Lysine, L-Methionine, L-Phenylalanine, LProline, L-Serine, L-Threonine, L-Tryptofaan, L-Tyrosine,
L-Valine

Ingrediënten: mineralen, vulstoffen (cellulose, magnesiumstearaat
(plantaardig), siliciumdioxide), aminozuren (erwten), vitamines, kelp,
coating (cellulose, stearinezuur), bètacaroteen, bioflavonoïden, coenzym
Q10, enzymen.

Wat zit er in de Omega capsule

Samenstelling per capsule Bio Salmon Fresh
1000 mg Visolie (Salmo salar, vers en ongeraffineerd) **
1,7 mg Propriëtair antioxidantenmengsel bestaande uit:
Rozemarijn extract (Rosmarinus officinalis) **
Vitamine E (gemengde tocoferolen) 1 %
Ingrediënten: visolie, capsule (gelatine, glycerine, water), vitamine E,
rozemarijn.
De MUFA’s in Bio Salmon Fresh kunnen al volgt worden geclassificeerd:
• Omega-1 0,4%
• Omega-3 19,5%
• Omega-4 0,9%
• Omega-5 0,2%
• Omega-6 13,2%
• Omega-7 6,9%
• Omega-9 44,0%
• Omega-11 3,4%
• Omega-13 2,3%.

RI*: Referentie Inname volgens Europese richtlijnen
** : RI niet vastgelegd
NL
Samenstelling per tablet Multi Amino Excellent:
RI*

Wat zit er in de Eiwit / Proteine

Eiwit:
Samenstelling: 10g* 100g
Eiwitten (g) 8 80
Asparaginezuur 0,92 9,2
Glutaminezuur 1,34 13,4
Alanine 0,34 3,4
Arginine 0,70 7,0
Cystine 0,08 0,8
Glycine 0,32 3,2
Histidine 0,20 2,0
Isoleucine 0,38 3,8
Leusine 0,66 6,6
Lysine 0,57 5,7
Methionine 0,09 0,9
Phenylalaline 0,44 4,4
Proline 0,34 3,4
Serine 0,40 4,0
Thereonine 0,30 3,0
Tyrosine 0,30 3,0
Valine 0,40 4,0
Tryptofaan 0,08 0,8

*1 maatschepje Eiwit voedingssupplement,
Inhoud: 400g ( 40 maatschepjes à 10 gram )

Gebruiksaanwijzing:
Dagelijks 1 à 2 afgestreken maatschepje(s) oplossen in warme of koude vloeistof zoals water, soep, yoghurt enz.
Goed doorroeren, mixen met cappuccino-mixertje of even goed schudden in een afgesloten beker. Kan ook verwerkt worden in
brood-/ bakrecepten en is heel geschikt voor het glutenvrij binden van
sauzen en om te paneren.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden, tenzij anders geadviseerd door professionele behandelaar.